Eerste varkensgriep spam gesignaleerd, varkensgriep is Big Business!

0
205
spam-uit-pcHet eerste varkensgriep spam mailtje is gesignaleerd. De eerste varkensgriep spam is inmiddels al gemeld door Avertlabs.com. En volgens virusbestrijder McAfee is spam over de varkensgriep inmiddels goed voor 3 tot 4 procent van alle wereldwijde spam.  Sinds het weekend neemt de stroom emails met verwijzigingen naar sites waar het middel tegen het virus te koop zouden zijn gestaag toe. Met onderwerpen als “First US swine flu victims!”, “Madonna caught swine flu!” en “Swine flu in Hollywood!” proberen de spammers mensen naar in China gehoste websites te lokken die weer naar de echte sites van de spammers doorverwijzen.
Saillant detail is dat Spam of Smac (Nederlandse naam) is ingeblikt gekookt varkensvlees is dat door de firma Hormel Foods Corporation (uit de VS) op de markt is gebracht. De term “spam” zou volgens sommigen een letterwoord zijn voor sending people annoying messages… maar eigenlijk is het een merknaam. Spam is varkensvlees in blik dat sinds de jaren dertig in de VS geproduceerd wordt door Hormel.