Meer wanbetalers zorgverzekering

0
224

Het aantal mensen dat geen zorgpremie betaalt maar wel verzekerd is, is in 2008 opgelopen. Het aantal wanbetalers steeg met 16 procent ten opzichte van 2007, wat neerkomt op 280.000 in 2008. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde vandaag deze nieuwe cijfers. Uit de cijfers blijkt dat het aantal wanbetalers met 38.000 is toegenomen.

Verplicht verzekerd

Sinds 1 januari 2006 zijn alle inwoners van Nederland verplicht zich te verzekeren door invoering van de Zorgverzekeringswet. Meer dan 95.000 verzekerden zijn al drie jaar wanbetaler. Dit is 34 procent van het aantal wanbetalers in 2008.Wetswijziging
Minister Klink heeft toegezegd het aantal wanbetalers zoveel mogelijk terug te dringen. Hiervoor heeft hij in oktober 2008 een wetswijziging voorgesteld, die nu in behandeling is bij de Eerste Kamer. De wet verplicht zorgverzekeraars een betalingsregeling aan te bieden aan verzekerden die een betalingsachterstand van twee maanden of meer hebben. Als wanbetalers een betalingsachterstand van zes maanden of meer hebben, dan wordt een hogere premie rechtstreeks op hun inkomen ingehouden.

Verwijzingen

  • Wanbetalers Dossier | 28 april 2009 Van alle verzekerden betaalt ongeveer 2,2% geen premie. Deze 280.000 wanbetalers zijn wel verzekerd.

Bron: VWS

Vorig artikelWeinig wisselaars van zorgverzekering
Volgend artikelNieuwe besmetting varkensgriep in Europa
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.