Aantal sterfgevallen varkensgriep omlaag bijgesteld

0
206

De Mexicaanse overheid heeft het aantal sterfgevallen als gevolg van de Mexicaanse griep omlaag fors bijgesteld. Het zou, volgens de Mexicaanse minister van Volksgezondheid, nog maar om zeven bevestigde gevallen gaan. Dat waren er eerder nog 20 bevestigde sterfgevallen. Wat de reden van dit verschil is nog niet bekend.Daarnaast zijn zeker 152 Mexicanen overleden van wie wordt vermoedt dat het virus hen fataal is geworden. Buiten Mexico zijn er nergens doden gevallen door het virus. Wel is de Mexicaanse griep met zekerheid vastgesteld in Canada, de VS, Spanje, Israel, Schotland, Oostenrijk en Rusland. Het aantal besmettingen in Mexico wordt geschat op 2500.

swine flu map 28 feb 2009 Nieuwe besmetting varkensgriep in Europa swine flu map 28 feb 2009 photo

View H1N1 Swine Flu in a larger map