GGD Kennemerland treft maatregelen vanwege varkensgriep

0
207

mondkapjes-op-schipholNadat bekend is geworden dat in Mexico mensen besmet zijn geraakt met het varkensgriep virus heeft GGD Kennemerland direct maatregelen getroffen. Voor aankomende en vertrekkende passagiers van en naar Mexico, zijn in het Nederlands, Spaans en Engels informatiebrieven opgesteld en aan Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen ter verspreiding aangeboden.

Ook worden vandaag, in het douanegebied voor de aankomsthal, in vijf talen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits) billboards geplaatst. Zo worden ook reizigers die via een transfer vanuit Mexico in Nederland komen geïnformeerd. De belangrijkste informatie die wordt verspreid is dat passagiers die binnen 7 dagen na vertrek uit Mexico, de volgende verschijnselen hebben: >= 38,5 graden én luchtwegproblemen zoals hoesten, telefonisch contact op moeten nemen met hun huisarts. Internationale passagiers moeten contact opnemen met een arts in de regio waar ze verblijven.Naast de bovengenoemde maatregelen zijn alle huisartsen en EHBO posten van ziekenhuizen in de regio geïnformeerd over hoe zij moeten handelen. Ook met de luchtvaartmaatschappijen zijn maatregelen afgesproken over hoe te handelen als ze zieke mensen hebben aan boord van hun vliegtuig. De GGD is voorbereid op het testen en isoleren van mogelijke patienten. Verdere maatregelen zijn nu nog niet aan de orde.

GGD Kennemerland heeft dagelijks overleg met de meest relevante partijen op Schiphol. Dit zijn: Airport Medical Services, KLM Health Services en de Schiphol Group. In dit overleg wordt besproken welke maatregelen nodig zijn en wie deze uitvoeren.

Bron: Gemeente Heemskerk

Vorig artikelMedicalfacts is vandaag Traag
Volgend artikelLintje voor Ivan Wolffers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.