GGD Kennemerland treft maatregelen vanwege varkensgriep

0
173

mondkapjes-op-schipholNadat bekend is geworden dat in Mexico mensen besmet zijn geraakt met het varkensgriep virus heeft GGD Kennemerland direct maatregelen getroffen. Voor aankomende en vertrekkende passagiers van en naar Mexico, zijn in het Nederlands, Spaans en Engels informatiebrieven opgesteld en aan Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen ter verspreiding aangeboden.

Ook worden vandaag, in het douanegebied voor de aankomsthal, in vijf talen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits) billboards geplaatst. Zo worden ook reizigers die via een transfer vanuit Mexico in Nederland komen geïnformeerd. De belangrijkste informatie die wordt verspreid is dat passagiers die binnen 7 dagen na vertrek uit Mexico, de volgende verschijnselen hebben: >= 38,5 graden én luchtwegproblemen zoals hoesten, telefonisch contact op moeten nemen met hun huisarts. Internationale passagiers moeten contact opnemen met een arts in de regio waar ze verblijven.Naast de bovengenoemde maatregelen zijn alle huisartsen en EHBO posten van ziekenhuizen in de regio geïnformeerd over hoe zij moeten handelen. Ook met de luchtvaartmaatschappijen zijn maatregelen afgesproken over hoe te handelen als ze zieke mensen hebben aan boord van hun vliegtuig. De GGD is voorbereid op het testen en isoleren van mogelijke patienten. Verdere maatregelen zijn nu nog niet aan de orde.

GGD Kennemerland heeft dagelijks overleg met de meest relevante partijen op Schiphol. Dit zijn: Airport Medical Services, KLM Health Services en de Schiphol Group. In dit overleg wordt besproken welke maatregelen nodig zijn en wie deze uitvoeren.

Bron: Gemeente Heemskerk