Lintje voor Ivan Wolffers

0
226

ivan wolffers en marjon bloem 200x200 Lintje voor Ivan Wolffers ivan wolffers en marjon bloem 200x200 photoEen kleine 3.600 mensen hebben vandaag een onderscheiding gekregen tijdens de traditionele lintjesregen op de dag voor Koninginnedag. De lintjes werden uitgereikt in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Ook Ivan Wolffers heeft vandaag een lintje gekregen. Net als Wolffers die vandaag een lintje kreeg, is ook zijn vrouw de schrijfster Marion Bloem onderscheiden.Wolffers in vanwege zijn verdiensten voor de zorg in ontwikkelingslanden onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau

VU-hoogleraar prof. dr. Y. N. Wolffers is in 1975 afgestudeerd en volgde de huisartsopleiding, hij werkte overdag in een Utrechtse praktijk, schreef voor een krant. In 1976 begon hij met het schrijven van columns over geneesmiddelen onder de titel Medicijnstrip voor een Nederlandse Krant. Hij was huisarts tot 1977, hoewel zijn belangstelling altijd bij het schrijven heeft gelegen. Hij werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Gezondheidszorg in ontwikkelingslanden’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.