Bizarre maatregel tegen mexicaanse griep in Egypte

0
219

varkensgriep4Egypte is begonnen met het afmaken van alle varkens in het land, als maatregel tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep. Volgens Egyptische minister van Gezondheid Hatem el-Gabali zullen tussen de 250.000 tot 400.000 varkens worden geruimd. Ze worden gekweekt door de christelijke Koptische gemeenschap, een minderheid in het overwegend islamitische Egypte. Moslims beschouwen varkens als onreine beesten.Egypte is het enige land ter wereld dat een dergelijke drastische maatregel neemt. In Egypte zijn overigens nog geen gevallen van de Mexicaanse griep geconstateerd. In buurland Israel zijn wel al twee besmettingen bevestigd.

Volgens deskundigen is er geen enkel bewijs dat mensen geïnfecteerd raken met het Mexicaanse griepvirus door blootstelling aan varkens of varkensvlees.

Vorig artikelOmroep Friesland: “Ongeluk Apeldoorn was Opzet”
Volgend artikelRode Kruis: 2 doden, 12 gewonden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.