WHO: Influenza A(H1N1) – update 8

who1De situatie blijft zich ontwikkelen. Sinds 1 mei 2009 hebben 13 landen 365 gevallen van influenza A (H1N1)-infectie officieel gemeld. De VS heeft 141 door een laboratorium bevestigde gevallen bij de mens gemeld, met inbegrip van een overleden persoon. Mexico heeft 156 bevestigde gevallen van besmetting, waaronder negen doden.

De volgende landen hebben gerapporteerd gevallen zonder sterfgevallen – Oostenrijk (1), Canada (34), China, Hong Kong Special Administrative Region (1), Denemarken (1), Duitsland (3), Israel (2), Nederland (1), Nieuw-Zeeland (3), Spanje (13), Zwitserland (1) en het Verenigd Koninkrijk (8).

WHO adviseert geen beperking van de regelmatige reizen. Ook is sluiting van de grenzen niet aanbevolen. Het is verstandig, voor mensen die slecht internationale reizen verdrage en mensen met al wat griepsymptomen medische hulp in te schakelen, in overeenstemming met de richtlijnen van de nationale autoriteiten. Er is geen gevaar voor besmetting met dit virus door de consumptie van goed bereid en gaar varkensvlees en varkensvlees producten. Personen wordt aangeraden frequent de handen te wassen, Doe dit grondig met zeep en water op een regelmatige basis, indien een symptomen zijn van influenza-achtige ziekte moet direct de huisarts gewaarschuwd worden.

Zie ook de Influenza A(H1N1) website

Bron: WHO