WHO: Influenza A(H1N1) – update 8

who1De situatie blijft zich ontwikkelen. Sinds 1 mei 2009 hebben 13 landen 365 gevallen van influenza A (H1N1)-infectie officieel gemeld. De VS heeft 141 door een laboratorium bevestigde gevallen bij de mens gemeld, met inbegrip van een overleden persoon. Mexico heeft 156 bevestigde gevallen van besmetting, waaronder negen doden.

De volgende landen hebben gerapporteerd gevallen zonder sterfgevallen – Oostenrijk (1), Canada (34), China, Hong Kong Special Administrative Region (1), Denemarken (1), Duitsland (3), Israel (2), Nederland (1), Nieuw-Zeeland (3), Spanje (13), Zwitserland (1) en het Verenigd Koninkrijk (8).

WHO adviseert geen beperking van de regelmatige reizen. Ook is sluiting van de grenzen niet aanbevolen. Het is verstandig, voor mensen die slecht internationale reizen verdrage en mensen met al wat griepsymptomen medische hulp in te schakelen, in overeenstemming met de richtlijnen van de nationale autoriteiten. Er is geen gevaar voor besmetting met dit virus door de consumptie van goed bereid en gaar varkensvlees en varkensvlees producten. Personen wordt aangeraden frequent de handen te wassen, Doe dit grondig met zeep en water op een regelmatige basis, indien een symptomen zijn van influenza-achtige ziekte moet direct de huisarts gewaarschuwd worden.

Zie ook de Influenza A(H1N1) website

Bron: WHO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen