Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers

tamifluDe Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers (Tamiflu) voor ruim 30 procent van de totale bevolking om mogelijke verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Minister Klink had eerder al toegezegd dat de eilanden, indien noodzakelijk, voldoende virusremmers zouden krijgen. Voor verspreiding en toediening gelden dezelfde regels als in Nederland.

In een hotel in Hong Kong worden acht Nederlanders, samen met bijna 200 andere gasten, in quarantaine gehouden.De autoriteiten hebben gemeld dat zij hun hotel (Metro Park) tot 8 mei niet mogen verlaten.

Donderdag werd bekend dat een Nederlands kind besmet is geraakt met het griepvirus. Het kind is behandeld en maakt het goed.Voorbereiding en informatie
Minister Klink zei afgelopen week dat Ned
erland en andere EU-landen goed zijn voorbereid op een eventuele pandemie van de Mexicaanse griep. Hij zei dit na spoedberaad met zijn EU-collega’s in Luxemburg. Volgens Klink is er geen reden voor paniek. ‘We zijn alert en goed voorbereid.’

Actuele Informatie over de Mexicaanse griep is onder meer te vinden op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en op vraag en antwoord-pagina over Mexicaaanse griep van Postbus 51.

Bron: VWS

Verwijzingen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen