Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers

tamifluDe Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers (Tamiflu) voor ruim 30 procent van de totale bevolking om mogelijke verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Minister Klink had eerder al toegezegd dat de eilanden, indien noodzakelijk, voldoende virusremmers zouden krijgen. Voor verspreiding en toediening gelden dezelfde regels als in Nederland.

In een hotel in Hong Kong worden acht Nederlanders, samen met bijna 200 andere gasten, in quarantaine gehouden.De autoriteiten hebben gemeld dat zij hun hotel (Metro Park) tot 8 mei niet mogen verlaten.

Donderdag werd bekend dat een Nederlands kind besmet is geraakt met het griepvirus. Het kind is behandeld en maakt het goed.Voorbereiding en informatie
Minister Klink zei afgelopen week dat Ned
erland en andere EU-landen goed zijn voorbereid op een eventuele pandemie van de Mexicaanse griep. Hij zei dit na spoedberaad met zijn EU-collega’s in Luxemburg. Volgens Klink is er geen reden voor paniek. ‘We zijn alert en goed voorbereid.’

Actuele Informatie over de Mexicaanse griep is onder meer te vinden op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en op vraag en antwoord-pagina over Mexicaaanse griep van Postbus 51.

Bron: VWS

Verwijzingen