WHO stuurt 2,4 miljoen antiviralekuren naar 72 landen

relenzaDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO stuurt 2,4 miljoen antiviralekuren naar 72 landen om de Mexicaanse griep te bestrijden. De medicijnen worden vanuit Genève en Basel in Zwitserland, de Amerikaanse staat Maryland en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten verspreid. De organisatie heeft dinsdag niet bekendgemaakt welke andere landen dan mexico de medicijnen ontvangen. Tegen de nieuwe griepvariant bestaat nog geen effectieve vaccinatie. Wel is het virus met tijdige toediening van de medicijnen Tamiflu en Relenza goed te bestrijden.  De WHO wil in verscheidene regio’s in de wereld de antivirale medicijnen opslaan om snel te kunnen reageren als dat nodig mocht zijn, omdat nu al wel duidelijk is dat de ziekte niet meer te isoleren is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen