Gezondheidszorg van de toekomst bij IMEC

Array

imecbioOp donderdag 14 mei presenteert IMEC een aantal van de prototypes die zijn ontwikkelde in het kader van onderzoek naar biomedische elektronica.  Dat gebeurt tijdens een groot networking event en demonstratieavond voor de Vlaamse industrie. IMEC wil met dit initiatief zijn onderzoek en de mogelijke toepassingen ervan naar diagnose, therapie en zorg voorstellen aan geïnteresseerden uit de Vlaamse bedrijfswereld. Op die manier wil IMEC de samenwerking en innovatie binnen Vlaanderen stimuleren.

IMEC ontwikkelt:

  • een draagbaar draadloos EEG-toestel dat werkt op lichaamswarmte en zonne-energie
  • Hartmonitoring met een pleister
  • Intelligente elektronica om emoties te meten
  • Slimme medische implantaten

IMEC als mede-initiatiefnemer van het NERF
Pepric, een start-up rond moleculaire beeldvorming …

IMEC’s biomedisch onderzoek omvat een brede waaier aan onderwerpen.

Verantwoordelijkheid
Jo De Boeck, hoofd van de technologie-unit Slimme systemen en energietechnologie bij IMEC: “De stijgende kosten voor gezondheidszorg in onze vergrijzende maatschappij zijn een van de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw. IMEC draagt, als grootste onafhankelijk onderzoekscentrum in nanotechnologie en nano-elektronica, mede de verantwoordelijkheid om technologische oplossingen te zoeken die tegemoet komen aan die toekomstige noden van welzijn en gezondheidszorg. Door biotechnologie te combineren met chiptechnologie willen we slimme systemen ontwikkelen voor diagnose en therapie. Een grote uitdaging hierbij is de interactie tussen de biowereld en de elektronica. Wat gebeurt er als elektronica en biologie met elkaar in verbinding komen? Kunnen we zenuwcellen laten praten met een transistor? Onze visie is dat we in de toekomst tot volledige bio-elektronische systeemtoepassingen kunnen komen voor een meer individueel gerichte of anticiperende gezondheidszorg. We ontwikkelen onze biomedische systemen op geavanceerde chiptechnologie om zo nanotechnologie tegen lage productiekosten te kunnen bieden, essentieel in een massamarkt als gezondheidszorg.”

Bron: imec.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen