Mexicaanse griep nu ook in Zweden

Een medisch onderzoeksinstituut in Stockholm heeft woensdag het eerste geval van Mexicaanse griep in Zweden bevestigd. De patiente is inmiddels weer beter. Het gaat om een vrouw van in de vijftig, die onlangs in de Verenigde Staten was. De vrouw had milde griepverschijnselen. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis en is niet in quarantaine geplaatst.

h1n1-sweden

Mensen in de directe omgeving van de vrouw hebben uit voorzorg medicijnen tegen de Mexicaanse griep gekregen, maar volgens het instituut vertoonde tot nu toe geen van hen symptomen van de ziekte.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen