Aantal nevenfuncties beperken’

deplaPvdA Tweede-Kamerlid Staf Depla wil een wettelijk geregeld maximum aantal nevenfuncties voor bestuurders die toezicht houden bij instellingen. Ook wil hij dat er afspraken komen over hun beloning en hun aansprakelijkheid in geval van falend toezicht. In het programma EenVandaag zei hij dat toezichthouders nu vaak sorry zeggen en vertrekken als het mis gaat.

Bestuurders met teveel nevenfuncties falen in het uitoefenen van goed toezicht. Dat concludeerde Morris Tabaksblat, oud-voorzitter van de commissie Tabaksblat, eerder in  EnVandaag. Staf Depla reageert hierop: hij wil dat er een wet komt waarin zowel de maximale hoeveelheid nevenfuncties vastgelegd wordt, als de bijbehorende beloning.Daarnaast zou er beter gekeken moeten worden waar mogelijk belangenverstrengeling optreedt. Ook wil Depla een sterkere positie van direct betrokkenen bij onder andere woningbouwcorporaties, ziekenhuizen en pensioenfondsen. Huurders, patinten, studenten en pensioengerechtigden moeten beter vertegenwoordigd worden in raden van toezicht en in een raad van commissarissen.

Depla zei toen: Je kunt niet met droge ogen volhouden dat je met dertig nevenfuncties alles goed in de gaten kunt houden. Het is vreselijk te horen dat bestuurders pas bij de vergadering hun enveloppe met vergaderstukken openscheuren om te zien wat er eigenlijk wordt besproken.

Bron: PvdA

Vorig artikelNieuwe therapie voor verslaafde gamers
Volgend artikelVoor Nederland zijn 34 miljoen griepvaccins nodig
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.