Marokkaanse zorgunit in Zorgcentrum Rosendael in trek bij Marokkaanse werkzoekenden

Array

rosendaelMeer dan 200 gegadigden hebben gereageerd op een personeelsadvertentie voor een nieuw op te richten Marokkaanse verpleegunit in Verpleeghuis Rosendael in Utrecht. ‘Het liep storm’, aldus Harm Bosma van Aveant in het Algemeen Dagblad. Aveant is het zorgconcern waarvan Rosendael onderdeel is. Aveant zet samen met zorgverzekeraar Agis een zorgunit op voor Marokkaanse ouderen. In zorgcentrum Rosendael in de Utrechtse wijk Overvecht komt deze zomer een zorgunit voor Marokkaanse ouderen die intensieve verzorging en verpleging nodig hebben.

Samen met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap ontwerpt Aveant een unit die aansluit bij de zorgbehoeften en levenswijze van Marokkaanse ouderen. Lahbib El Arqoubi is als zorgconsulent van Aveant nauw betrokken bij het project. Hij geeft aan dat de Marokkaanse zorgconsument vooral op zoek is naar een woonomgeving die zoveel mogelijk aansluit op de thuissituatie. Dat is ook precies wat Aveant zal bieden: de gehele zorgunit zal de sfeer van Marokko ademen. De client en zijn familie richten de kamer zelf in, met eigen meubilair. Via een satelliet zijn Marokkaanse televisiezenders te ontvangen. Uiteraard is er ook voorzien in een gebedsruimte en zullen er halal-maaltijden geserveerd worden.

De unit is voor Marokkaanse ouderen die chronisch ziek zijn en veel zorg nodig hebben. Er zal plaats zijn voor twaalf clienten. Volgens Lahbib zijn deze plaatsen snel vergeven: “Het is onze taak als zorgconsulent om bekendheid te geven aan dit project. De vraag naar woon- en zorgvoorzieningen voor allochtone ouderen lijkt er misschien in eerste instantie niet te zijn, omdat het in de moslimcultuur gebruikelijk is ouderen door familie worden opgevangen. Nu bekend is dat er een woongemeenschap voor Marokkaanse ouderen komt, zijn de reacties zeer positief en is de vraag erg groot. Wat mij betreft mogen er snel nieuwe projecten worden opgestart.” Als het aan Agis en Aveant ligt, zal dit ook zeker gebeuren.

Meer informatie vindt u hier.

Bron: Aveant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen