Aangifte tegen Scheper Ziekenhuis Emmen

0
318

scheper-ziekenhuis-emmenTwee nabestaanden en een ex-patient hebben aangifte gedaan tegen chirurg Nick Reijnen van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De e aangifte vloeit voort uit een maagverkleiningsoperaties met dodelijke afloop en de daarop gevolgde media-aandacht voorReijnen. De patient overleed in januari na een maagverkleining in het Scheperziekenhuis. De familie heeft zowel tegen het ziekenhuis als tegen de chirurg aangifte gedaan. De nabestaanden nemen geen genoegen met het interne onderzoek, dat inmiddels dat ziekenhuis is gestart in het ziekenhuis. De politie gaat in overleg met justitie bekijken hoe de zaak moet worden aangepakt.

RTV Noord maakte een item over de aangifte:Initiatiefnemer Alex de Haan van de lotgenotengroep…
De familie hoopt dat het Openbaar Ministerie naar aanleiding van de aangifte onderzoek gaat doen naar de gang van zaken in het ziekenhuis. Het ziekenhuis zelf en de Inspectie voor de Gezondheidszorg doen al onderzoek.  Zes mensen overleden na een maagoperatie door de betrokken chirurg. Bij het ziekenhuis was bekend dat de chirurg voor soortgelijke problemen was veroordeeld, maar liet de man toch opereren.