Maastricht UMC+, UM, gemeente Maastricht, Provincie en LIOF Convenant biomedische campus

0
204

researchMorgen, vrijdag 15 mei, wordt het officiele startschot gegeven voor de ontwikkeling van een biomedische campus van internationale allure in de Limburgse hoofdstad. Deze zogenoemde Life & Science Campus Maastricht moet op den duur zeker 2500 fte aan extra werkgelegenheid opleveren. In het bijzijn van secretaris-generaal Chris Buijink van het Ministerie van Economische Zaken ondertekenen vertegenwoordigers van Maastricht Universitair Medisch Centrum+, Universiteit Maastricht, NV Industriebank LIOF, gemeente Maastricht en Provincie Limburg morgen in het Provinciehuis een convenant.

Door middel van deze samenwerkingsovereenkomst verplichten partijen zich tot de gezamenlijke ontwikkeling van de campus. De plannen zullen worden toegelicht door Martin Paul, lid van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+.Na de presentatie van de campus en de ondertekening van het convenant zal bovendien een bekendmaking volgen over een nieuw kapitaalfonds voor de financiering van startende hightechbedrijven.