Smeerstations op scholen in de strijd tegen huidkanker

Array

info_speelzonKWF Kankerbestrijding start een speciale campagne om ouders en jonge kinderen zich beter te laten beschermen tegen de zon. Met het plaatsen van gratis smeerstations op basisscholen benadrukt KWF Kankerbestrijding dat goede zonbescherming ter voorkoming van huidkanker  scholen in de strijd tegen altijd nodig is: zowel op het strand, in de tuin, of op het schoolplein en bij het buitenspelen. De komende jaren wordt een enorme stijging van het aantal huidkankergevallen verwacht. KWF en Zwitsal slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen huidkanker. Op 150 scholen in Nederland worden de komende maanden smeerstations neergezet. De smeerstations zijn pilaren met flessen antizonnebrandcreme op het schoolplein waarkinderen zich kunnen insmeren met zonnebrand. Want insmeren is heel belangrijk, zo heltp KWF en Zwitsal scholen en kinderen onthouden dat ze zich niet moeten laten verbranden door de zon.

Op de website www.johnnyshadow.nl vind je meer informatie over dit onderwerp. Daar kun je ook checken of je je vandaag ook moet insmeren.

Smeer jij je eigenlijk in met zonnebrand als je op het schoolplein gaat spelen? Schrijf het in ons gastenboek en reageer op de stelling: Als er zonnebrandcrème op school staat, smeer ik me vaker in.

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen