Smeerstations op scholen in de strijd tegen huidkanker

0
269

info_speelzonKWF Kankerbestrijding start een speciale campagne om ouders en jonge kinderen zich beter te laten beschermen tegen de zon. Met het plaatsen van gratis smeerstations op basisscholen benadrukt KWF Kankerbestrijding dat goede zonbescherming ter voorkoming van huidkanker  scholen in de strijd tegen altijd nodig is: zowel op het strand, in de tuin, of op het schoolplein en bij het buitenspelen. De komende jaren wordt een enorme stijging van het aantal huidkankergevallen verwacht. KWF en Zwitsal slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen huidkanker. Op 150 scholen in Nederland worden de komende maanden smeerstations neergezet. De smeerstations zijn pilaren met flessen antizonnebrandcreme op het schoolplein waarkinderen zich kunnen insmeren met zonnebrand. Want insmeren is heel belangrijk, zo heltp KWF en Zwitsal scholen en kinderen onthouden dat ze zich niet moeten laten verbranden door de zon.

Op de website www.johnnyshadow.nl vind je meer informatie over dit onderwerp. Daar kun je ook checken of je je vandaag ook moet insmeren.

Smeer jij je eigenlijk in met zonnebrand als je op het schoolplein gaat spelen? Schrijf het in ons gastenboek en reageer op de stelling: Als er zonnebrandcrème op school staat, smeer ik me vaker in.

Bron: KWF