Zuwe Welzijn Ouderen zoekt vrijwilligers

0
385

ouderen1Zuwe Welzijn Ouderen, onderdeel van Zuwe Zorg, is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor verschillende vormen van dienstverlening bij ouderen in de wijk Vleuten-De Meern. Hoewel het aantal vrijwilligers al jarenlang constant is, zijn regelmatig nieuwe, vitale vrijwilligers zeer welkom. Dat komt omdat de wijk Vleuten-De Meern behoorlijk groeit en omdat er wordt bezuinigd op de professionele hulp, waardoor ook de vraag naar dienstverlening groeit. Daarbij komt dat veel vrijwilligers zelf behoren tot de ouderen, waardoor er jaarlijks altijd meerdere mensen vanwege hun gezondheid niet meer voor alles inzetbaar zijn.
Bijzonder welkom zijn vooral vrijwilligers, die ouderen willen vervoeren, met iemand willen wandelen (met of zonder rolstoel) of willen helpen met boodschappen doen. Bovendien wordt er uitgekeken naar nieuwe maaltijdbezorgers en vrijwilligers die iemand willen bezoeken voor een praatje en gezelschap.

Mensen die af en toe wat tijd willen vrijmaken om een oudere buurtbewoner te helpen bij een of meer van de genoemde diensten, kunnen hiervoor bij Zuwe Welzijn Ouderen terecht.
Tijdens een kennismakingsgesprek bepaalt u zelf welke taak het beste bij u past en hoeveel tijd u beschikbaar heeft. Er is ook werk dat door meerdere vrijwilligers wordt uitgevoerd met behulp van een rooster, waarbij u onderling kan wisselen als de dienst een keer niet goed uitkomt. Soms is gebruik van de eigen auto nodig, maar ook voor mensen zonder rijbewijs is er veel mogelijk binnen het vrijwilligerswerk van Zuwe Welzijn Ouderen.
Gemaakte onkosten (bijvoorbeeld bij gebruik van eigen auto) worden vergoed en vrijwilligers zijn verzekerd tijdens hun werk. Er worden contactbijeenkomsten georganiseerd met collega-vrijwilligers, die dezelfde taak verrichten.

Bron:Zuwe