Science Park Utrecht wordt versterkt door komst Danone

Array

science-park-utrechtDanone, een van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie, vestigt een nieuw innovatiecentrum voor gespecialiseerde voeding in De Uithof in Utrecht. De succesvolle samenwerking met Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, en de centrale locatie van Science Park Utrecht speelden een belangrijke rol bij Danone’s beslissing. De opening staat gepland voor 2012.

‘We zijn zeer verheugd met de vestiging van Danone in Utrecht’, aldus collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht, Yvonne van Rooy. ‘Juist in een tijd van de economische crisis is intensieve samenwerking tussen kennisinstellingen van groot belang voor de werkgelegenheid en kennisontwikkeling. Dat Danone hier haar R&D-centrum op het gebied van medische en babyvoeding vestigt, onderstreept het belang van de Utrechtse life sciences en geeft een prachtige impuls aan Science Park Utrecht.’

Science Park Utrecht
De Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht hebben zich verenigd in Science Park Utrecht (SPU). Het Science Park Utrecht in De Uithof ontwikkelt zich tot een internationaal vooraanstaand centrum voor hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, academsiche patientenzorg, en kennisintensieve bedrijvigheid en ondernemingen. StartImpuls Utrecht en het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie maken deel uit van het Science Park Utrecht. (Startende) ondernemers, studenten, onderzoekers en medewerkers worden hier geholpen bij vragen over ondernemerschap, innovatie en bedrijfshuisvesting.

Op het Sciende Park Utrecht is thans een aantal bedrijven gevestigd op met name het terrein van de Life Sciences. Door wijziging van het bestemmingsplan is binnenkort meer ruimte beschikbaar voor de vestiging van kennisintensieve ondernemingen. Daarbij gaat het om gevestigde of startende ondernemingen die zich vooral richten op de thema’s ‘Life Sciences’ en ‘duurzaamheid’. De ontwikkeling van het Science Park Utrecht vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de partners en wordt mede gefinancierd door een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Op korte termijn wordt er een klein projectbureau ingericht om de uitbreiding van het Science Park te ondersteunen. Dit projectbureau zal een front office functie vervullen voor het Science Park en de organisatie, promotie en acquisitie op zich nemen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen