Aids Babies doen ook Aidshealings

Array

3FM DJ Giel Beelen voerde in maart actie voor Aids Babies. Volgens het weekblad HP/De Tijd is dit een ‘dubieuze club die in Zuid Afrika met aids besmette babies behandelt met esoterische healings.’

Op de site van HP/De Tijd staat te lezen:

knuffelsDe oproep van de VARA-dj werd een daverend succes: luisteraars schonken liefst veertigduizend knuffels. Deze zouden naar Zuid-Afrika worden gestuurd om daar te worden weggegeven aan kinderen met aids. De actie bracht ook nog tienduizend euro aan donaties op om het vervoer te bekostigen. Een mooi initiatief, maar de organisatie blijkt niet de ideale club waarvoor je als omroeporganisatie reclame zou willen maken.
AidsBabies zegt in Zuid-Afrika te strijden voor het welzijn van kinderen met aids. De website van de organisatie meldt dat ze met aids besmette baby’s niet behandelen door ze medicijnen te geven, maar door ze te healen. “De natuurlijke energie helingen van AIDSBabies zijn een effectief en efficient alternatief voor de chemische therapieen uit de medische sector.”

AidsBabies begon dit jaar een grote actie waarbij ze knuffels inzamelde voor aidsbaby’s in Zuid-Afrika. De organisatie houdt zich echter bezig met ‘healing’: door energieen van boven zouden aidsbaby’s genezen kunnen worden. De Nederlandse vertegenwoordigster van AidsBabies is healer Dorien Strikwold in Geldrop. Volgens de website van AidsBabies is het de bedoeling dat de knuffels worden uitgereikt tezamen met een healing. De meeste donaters wisten niet hun AidsBabies een esotherische organisatie was. Strikwold laat nu ook weten onmogelijk 40.000 healings te kunnen doen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen