Celstraf geeist tegen Jomanda en artsen Millecam

Array

graf-millecamHet Openbaar Ministerie eist twaalf maanden voorwaardelijke celstraf tegen het medium Jomanda voor haar rol bij de dood van actrice Sylvia Millecam in 2001. Ze krijgt een proeftijd van twee jaar. In die tijd mag ze haar beroep niet uitoefenen. De twee alternatieve artsen die terecht staan voor de dood van Sylvia Millecam, hebben vanmidag acht en vier maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen. Tegen twee alternatieve artsen eiste het OM acht (Jos K. uit Millingen aan de Rijn) en vier maanden (René B. uit Haarzuilens) voorwaardelijke celstraf. Zij worden niet verantwoordelijk gehouden voor Millecams dood. Het OM wil daarnaast dat de twee artsen voor de komende twee jaar een beroepsverbod krijgen. Tegen Jomanda eiste het Openbaar Ministerie een jaar voorwaardelijk, ook haar hangt een beroepsverbod boven het hoofd.

Sylvia Millecam overleed in 2001 aan borstkanker. De artsen en medium Jomanda maakten haar wijs dat ze een bacteriele infectie had en geen operatie nodig had.  Door het uitblijven van een reguliere behandeling heeft de gezondheid van Millecam ernstige schade toegebracht , aldus het OM, met de dood als gevolg.Het OM wil dat zowel Jomanda als de artsen voor een periode van twee jaar een beroepsverbod krijgen opgelegd. Zij liet zich daarvoor behandelen door alternatieve behandelaren en meed de reguliere gezondheidszorg. De drie behandelaren worden verdacht van ernstige benadeling van de gezondheid van Millecam. Hen wordt verweten dat zij Sylvia Millecam niet goed hebben geadviseerd en geïnformeerd. De arts uit Millingen ontkent die aantijgingen met klem, aldus zijn raadsman. Volgens hem zijn daarnaast diverse mogelijk in aanmerking komende strafbare feiten zijn inmiddels verjaard.

De periode van twee jaar is een proeftijd. Voor Jomanda betekent het gevraagde beroepsverbod dat zij zich 2 jaar niet beroepsmatig mag bezighouden met haar ‘healings’ en aanverwante praktijken. De strafeis tegen Jomanda is hoger dan die tegen de beide artsen omdat zij zich het meest langdurig en intensief met Millecam en haar ziekte heeft bemoeid. Jomanda was vandaag opnieuw niet aanwezig.Door toedoen van Jomanda en de twee artsen is de borstkanker volledig onbehandeld gebleven. ,,Het is vreselijk hoe Sylvia Millecam uiteindelijk is overleden”, aldus officier van justitie Birgit van Roessel.

Volgende week pleiten de advocaten van Jomanda en de twee artsen.

Sylvia Millecam overleed in 2001 aan borstkanker. De artsen en medium Jomanda maakten haar wijs dat ze een bacteriele infectie had en geen operatie nodig had.  8 jaar later volgt er alsnog een rechtszaak tegen 3 verdachten, Jomanda, Jos K. uit Millingen aan de Rijn en René B. uit Haarzuilens. De rechtzaak is aangespannen door oud-inspecteur Westerouen van Meeteren en de Vereniging tegen de Kwakzalverij, in een Artikel 12 procedure.

Bijlage: requisitoir-van-de-officier-van-justitie-in-de-zaak-millecam-pdf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen