Novartis wacht op goedkeuring voor productie vaccin H1N1

research22De Zwitserse farmareus Novartis heeft een staal van het A/H1N1-virus ontvangen en wacht nu naar eigen zeggen op groen licht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om te starten met de ontwikkeling van een vaccin. Om de echte productie van het vaccin op te starten zijn er drie à vier weken nodig. Novartis wacht op de goedkeuring van de WHO en de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om te beginnen. Farmaceutische bedrijven zijn wereldwijd aan een wedren begonnen om als eerste een doeltreffend middel te ontwikkelen. Vermoedelijk zal dat nog drie à zes maanden duren.

Op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bereiden de diverse vaccinfabrikanten zich inmiddels voor op de grootschalige productie van entstof tegen het Mexicaanse griepvirus (influenza A, type H1N1). Het definitieve besluit daarover laat echter nog op zich wachten. In ieder geval tot donderdag, wanneer de WHO de internationale influenza-experts op het hoofdkantoor in Genève bijeenroept om over deze kwestie te spreken en zich te laten adviseren.

Zo houdt het starten de productie van pandemisch vaccin voor het merendeel van de fabrikanten in dat ze moeten stoppen met de bereiding van de griepprik tegen de ‘gewone’ influenza, die komende winter gewoon weer de kop op zal steken en vooral ouderen en personen met een zwakke afweer het leven kan kosten. „Jaarlijks overlijden wereldwijd 250.000 tot 500.000 mensen aan griep. Het is een ernstige ziekte en we moeten de kwetsbare groepen beschermen tegen de aandoening”, zegt dr. Marie-Paule Kieny, hoofd van de WHO-afdeling vaccinonderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen