Huishoudelijke klusjes beter als beweging dan het kort volgen van een intensief sportprogramma

Array

huishoudelijke-klussenUit onderzoek blijkt dat je beter huishoudelijke klusjes als beweging kunt doen, dan het kort volgen van een intensief sportprogramma. Volgens bewegingspsychologe Joke Opdenacker zijn huishoudelijke klusjes makkelijk in te passen in het leven en daarom langer vol te houden. Dit concludeert ze na het doen van drie verschillende onderzoeken. Uit het eerste onderzoek kwamen de meest opzienbare uitkomsten. In het eerste onderzoek werden gezonde senioren verdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg de opdracht om een jaar lang drie keer per week een sportschool te bezoeken. De tweede groep werd geleerd om beweging in te passen in het dagelijks leven. Zij stonden onder begeleiding van een bewegingscoach. De derde groep kreeg geen programma.

Na een jaar stopte de begeleiding en moesten ze het een jaar zelf zien te redden. Na een jaar werd er gevraagd of ze nog aan het sporten waren. En wat bleek: de groep die had geleerd om beweging in hun leven in te passen, had het vol gehouden. Van de sportschoolgangers waren veel mensen afgevallen en gingen niet meer.

Bron: Sportzorg & Zorgpers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen