Claire Boog benoemd tot wetenschappelijk directeur NVI

claire-boogProfessor dr. Claire Boog wordt per 1 juni a.s. benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Nederlands Vaccin Instituut. Zij volgt daarmee professor dr. Ben van der Zeijst op, die vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd deze functie heeft neergelegd.

Boog (1958), al 10 jaar werkzaam bij het NVI, zal in deze functie gaan leidinggeven aan de wetenschappelijke poot van het NVI. Binnen deze poot wordt onderzoek gedaan naar de vraag welke vaccins in de toekomst voor de Nederlandse bevolking beschikbaar moeten zijn en hoe bestaande vaccins verbeterd kunnen worden.

Claire Boog is tevens hoogleraar Ontwikkeling en toepassing van immunomodulatie voor vaccins aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.