Proud2beMe

Array

Op 17 mei is het nummer proud to be me ingezongen en opgenomen met diverse BN-ers.Proud2Bme is een initiatief van Eric van Furth en Scarlet Hemkes.

Eric van Furth, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is als directeur behandelzaken verbonden aan het Centrum Eetstoornissen Ursula (CEU) te Leidschendam, onderdeel van de GGZ organisatie Rivierduinen. Hij werkt sinds 1984 met clienten met een eetstoornis. Hij was voorzitter van de werkgroep Multidisciplinaire Richtlijn Eetstoornissen (in maart 2006 verschenen). Hij is Past-President van de Academy for Eating Disorders, een internationale organisatie van professionals. Naast management en behandeling maakt ook wetenschappelijk onderzoek een belangrijk deel uit van zijn werk.

Scarlet Hemkes heeft na het voltooien van haar studie communicatie in Amsterdam actie gevoerd om pro-ana websites verboden te krijgen in Nederland. Zij heeft hiertoe de Hyves site Proud2Bme.hyves.nl (voorheen stop-pro-ana) opgericht met inmiddels ca 30.000 leden. Deze actie heeft veel aandacht gekregen in de media. De actie is afgerond met het aanbieden van een petitie met 10.000 handtekeningen aan de commissie Jeugd en Gezin van de Tweede Kamer. Sinds de herfst van 2008 werkt Scarlet als projectleider Proud2Bme bij Centrum Eetstoornisen Ursula.

De tekst van het nummer vind je hieronder.

Proud To Be Me

You don’t love yourself like I love you
You don’t love yourself that much
You’re aiming high, higher than anyone can get
Striving for perfection

Still, you’re waiting for a savior
I have done that too
But no one will come to the rescue
The only one to carry you is you

Why can’t you see you can say I’m proud to be me?
Don’t you know that size zero won’t make you a hero?

You wish you were like the girls on tv
That just isn’t real
You should love being different
Oh, start living now

Why can’t you see you can say I’m proud to be me?
Don’t you know that size zero won’t make you a hero?

If you don’t eat, just can’t sleep, you lose everything that you are
If you could say you can be proud you’d love everything you are

Why can’t you see you can say I’m proud to be me?
Don’t you know that size zero won’t make you a hero?
Be who you are, say that you’re proud, I’m proud to be me
Be who you are, say that you’re proud and you will be a hero

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen