Werkwijze U-Center model voor vernieuwing binnen de GGZ

Array

Cisca Joldersma bezoekt luxe privé-kliniek U-Center
u-centerTweede Kamerlid Cisca Joldersma komt vrijdag 29 mei op werkbezoek bij de privékliniek U-Center. De vernieuwende werkwijze van de kliniek is voor de portefeuillehouder GGZ van het CDA aanleiding om de kliniek te bezoeken. Naast Joldersma is ook oud-parlementarier en voorzitter van het platform MEER GGZ, Bert Bakker, aanwezig bij het werkbezoek.

Marktwerking in de zorg
U-Center biedt als eerste kliniek in Nederland korte, intensieve behandelingen in een hotelomgeving aan personen die kampen met  psychische en verslavingsproblemen. De werkwijze staat model voor de vernieuwingen die momenteel plaatsvinden binnen de GGZ. Doordat U-Center haar behandelingen aanbiedt in een comfortabele omgeving speelt de kliniek in op de behoefte aan intensieve, succesvolle behandeling van patienten. Het succes van de kliniek is hierdoor een helder voorbeeld van succesvolle marktwerking binnen de zorg. De bovenstaande ontwikkelingen vormen de belangrijkste aanleiding voor Cisca Joldersma om de kliniek te bezoeken.

U-Center en MEER GGZ
U-Center is als kliniek lid van het platform MEER GGZ. MEER GGZ bundelt nieuwe aanbieders in de geestelijke gezondheidszorg: bedrijven die met een vernieuwende, patientgestuurde invalshoek trachten de effectiviteit en het resultaat van behandelingen te laten toenemen.

U-center is de eerste luxe privékliniek in Nederland voor professionele behandeling én nazorg van mensen met een depressie, verslaving (alcohol, drugs, medicatie, gokken), angsten, burnout en/of trauma. De (BIG-geregistreerde) staf van U-center biedt een breed scala aan korte maar intensieve behandelingen. De samenwerking met de Faculteit Psychologie van Maastricht University levert U-center de nieuwste internationale wetenschappelijke inzichten. De ligging van de luxe accommodatie -in het Zuid-Limburgse heuvelland- garandeert herstelbevorderende rust en de vereiste privacy.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen