Opgenomen patiënten Havenziekenhuis breidt ontvangen krant op bed

Array

havenziekenhuisSinds deze maand kunnen patienten een krant op bed ontvangen. Ook is er extra persoonlijke verzorging mogelijk. Het Havenziekenhuis heeft persoonlijke aandacht hoog in haar vaandel staan. Daar hoort een krant bij, zodat patienten in bed over het laatste nieuws kunnen lezen. Vrijwilligers van het Havenziekenhuis lopen nu iedere ochtend een ronde om opgenomen patienten de Metro aan te bieden.

Jacqueline van den Bergh, coördinator van het Patienten Service Bureau, heeft deze service samen met de vrijwilligers opgezet. Jacqueline: “De patienten reageren erg enthousiast. Ze willen het krantje graag hebben. Zo blijven ze op de hoogte van de ontwikkelingen buiten het ziekenhuis.”

Naast deze service, kunnen patienten ook extra aandacht voor hun persoonlijke verzorging krijgen. Want als je er goed verzorgd uitziet, voel je je een stukje beter. De service wordt vooralsnog alleen op de afdeling Geriatrie aangeboden. Patienten liggen daar gemiddeld dertien dagen. Veel van de vrouwelijke gasten willen dan bijvoorbeeld wat extra aandacht voor hun kapsel. Ook de heren worden niet vergeten; knippen en scheren hoort er gewoon bij. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een manicure.

De vrijwilligers van het Havenziekenhuis bieden begeleiding, opvang en extra service aan patienten en hun naasten. Daarmee helpen zij het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. In het totale pakket van zorg oogt hun bijdrage wellicht klein, maar is hun inzet voor patienten van grote betekenis. Zo doen vrijwilligers een boodschap in het winkeltje, maken zij fruit schoon of verzorgen zij de bloemen. Nu brengen zij dus ook de krant rond of verwennen zij patienten met extra zorg voor hun uiterlijk.

Bron:Havenziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen