Studenten kijken kritisch naar alternatieve geneeswijzen

Array

integrative-medicineIntegrative Medicine – ofwel Integrale geneeskunde – is de evidence based integratie van complementaire en alternatieve behandelingen in de reguliere gezondheidszorg. Hoe zorgen we voor een optimale patientenzorg? In ziekenhuizen over de hele wereld worden onder andere acupunctuur en hypnose steeds meer toegepast in aanvulling op operaties en medicatie.

Ben je student en wil je meer weten over deze therapieen en hun toepassingen in de reguliere geneeskunde, kom dan zaterdag 13 juni naar het UMC Utrecht. Hier zal op deze dag het 6e congres van de internationaal georienteerde medische studentenvereniging IFMSA-NL plaatsvinden; experts op dit gebied verzorgen uitdagende lezingen en workshops.

De dag wordt gecompleteerd met debat en uiteraard lunch en afsluitende borrel. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.ifmsa.nl/congres!
Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen