Kleurrijke opening internationaal congres door (ex-)verslaafden

Tientallen hardlopers van de Running therapie van Verslavingszorg Noord Nederland en Brijder Verslavingszorg werden vandaag enthousiast onthaald door de deelnemers aan het internationale EFTC congres. De lopers hebben deelgenomen aan de estafetteloop van 250 km vanuit Hoog-Hullen (Groningen) naar het Wereld Congrescentrum Den Haag. Het was een kleurrijk geheel doordat zij de laatste kilometers met meer dan 30 vlaggen liepen die symbool staan voor het aantal bezoekende landen van het congres.

brijder1

Lopen als therapie
Runningtherapie wordt binnen de verslavingszorg steeds vaker met succes toegepast. Op een sportieve en actieve manier wordt aan het verslavingsprobleem, conditie, kracht en uithoudingsvermogen gewerkt. Daarnaast leren clienten om te gaan met spanning en stress en worden zij bewust van hun grenzen en hun mogelijkheden. Vele clienten zien de running therapie als een uitdaging en werken toe naar landelijke loopevenementen, zoals deze Nieuwjaars Ontmoetingsloop, maar ook de Brijderloop, de Dam-tot-Damloop en zelfs de halve marathon van Egmond.

Recente artikelen