EAC St. Elisabeth beperkt schade bij artritis

Array

rugpijnAls artritis (ontsteking van de gewrichten) in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling veel groter en de kans op blijvende schade veel kleiner. Dat is de reden waarom het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is gestart met een Early Artritis Clinic (EAC).

Voor patienten waarbij de huisarts reumatoïde artritis vermoedt, wordt ruimte vrijgehouden in de polispreekuren van Reumatologie. De huisarts kan doorverwijzen naar de EAC, waarna de patient op redelijk korte termijn terecht kan bij de reumatoloog. De kliniek is een samenwerking van reumatologen in het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis, waar deze mogelijkheid al langer bestaat.

De EAC is een ondersteuning aan de huisartsen. Artritis is niet zo gemakkelijk te herkennen, en door het doorverwijzen laagdrempelig te houden, kunnen reumatologen een patient al in een vroeg stadium onderzoeken en met de juiste behandeling starten. Daardoor kan de schade aan de gewrichten, die meestal vroeg in de ziekte ontstaat, zo veel mogelijk worden beperkt.

Bron:St. Elisabeth Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen