Jaarcijfers HagaZiekenhuis 2008 laten financieel gezonde basis zien

Array

haga-ziekenhuisHet HagaZiekenhuis in Den Haag toonde zich in 2008 een ondernemend ziekenhuis en heeft het jaar wederom positief afgesloten. Het eigen vermogen van het HagaZiekenhuis is sterk gegroeid van ruim 30 miljoen euro in 2007 tot bijna 35 miljoen euro in 2008. Al enkele jaren achtereen realiseert het HagaZiekenhuis een stabiele groei van het eigen vermogen. Het ziekenhuis legt daarmee een solide fundament onder de bedrijfsvoering en de investeringsplannen. Het resultaat van het HagaZiekenhuis bedroeg in 2008, evenals in 2007, bijna 4 miljoen euro.

Huisvesting vernieuwen

Het HagaZiekenhuis heeft in 2008 constructief aan de vernieuwbouwplannen gewerkt. Er is een huisvestingsconcept ontwikkeld dat is gebaseerd op flexibiliteit. Het biedt de mogelijkheid om in te spelen op veranderende zorgvragen, maar anticipeert ook op de actuele internationale financieringsproblematiek. Dit is mogelijk dankzij een gefaseerde aanpak, waarbij de onderdelen na elkaar worden gerealiseerd, maar niet afhankelijk van elkaar zijn. Op die manier is de patientenzorg onder alle omstandigheden gewaarborgd, maar is er ook een veilig investeringsklimaat gecreeerd.

De vernieuwbouwplannen maken deel uit van het ontwikkelingsproces ‘Haga Vernieuwt’ en dat omvat alle aspecten van vernieuwbouw, nieuwe werkprocessen en bijbehorende ICT. Het plan is gereed en kenmerkt zich eveneens door flexibiliteit. Dit laatste is van belang om snel te kunnen inspelen op marktveranderingen.

Medische apparatuur
Om nu en in de toekomst optimale patientenzorg te kunnen bieden investeerde het HagaZiekenhuis in 2008 ook in nieuwe medische apparatuur. Er is een PET-CT-scan aangeschaft waarmee tumoren bij kankerpatienten heel precies kunnen worden opgespoord en behandeld. Op de Intensive Care is een digitaal registratieprogramma in gebruik genomen, waardoor de veiligheid van de patienten aanzienlijk is toegenomen.

Opnamen en verpleegdagen
In 2008 bedroeg het aantal eerste polikliniekbezoeken in het HagaZiekenhuis 205.004 (2007: 204.287). Het aantal opnamen steeg tot 28.049 (2007: 25.656). Het aantal verpleegdagen was 184.374 (2007: 183.239).

Bron: Haga Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen