Minister van der Hoeven opent nieuwe farmaceutische fabriek in Oss

Array

schering-plough-ossOp maandag 8 juni opent de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, de nieuwe farmaceutische fabriek voor de productie van onder andere injectievloeistoffen van Schering-Plough in Oss. Ook zullen Schering-Plough bestuursvoorzitter en CEO Fred Hassan en minister van Volksgezondheid Ab Klink de feestelijke opening bijwonen.

In de nieuwe fabriek in Oss worden injecteerbare geneesmiddelen gemaakt, zoals de spierverslappers Esmeron® en Norcuron®. Ook zal Bridion®, een middel dat spierverslapping snel opheft na een operatie, in de nieuwe fabriek geproduceerd worden. Er wordt in ultramoderne cleanrooms gewerkt en de processen zijn vergaand geautomatiseerd. Zo staat er een volledig robotgestuurde vriesdrooginstallatie waardoor de mens op afstand gehouden wordt en daarmee steriliteit beter gewaarborgd is. Naast de productielijn voor injectievloeistoffen huisvest de fabriek een additionele productielijn voor NuvaRing®, de nieuwste anticonceptiemethode van Schering-Plough. De totale investering in de nieuwe farmaceutische fabriek bedraagt zo’n 75 miljoen euro.

De fabriek betekent een uitbreiding van de productiecapaciteit in Oss en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De fabriek is in nauwe samenwerking met de Amerikaanse FDA ontworpen zodat de geneesmiddelen straks ook geproduceerd kunnen worden voor de Amerikaanse markt. Het gebouw past ook goed binnen de ambities van Schering-Plough op het gebied van biotechnologie. Al eerder deed het bedrijf belangrijke investeringen in Oss op dit gebied zoals de farmaceutische proeffabriek, waar geneesmiddelen worden gemaakt voor gebruik in klinische studies. Schering-Plough in Oss beschikt ook over technologisch geavanceerde biotechfabrieken waar op commerciele schaal recombinant insuline, Puregon® (vruchtbaarheidshormoon) en celkweekproducten gemaakt worden.

Fred Hassan, CEO van Schering-Plough zegt: “We hebben nu nog meer mogelijkheden om de biotechnologische geneesmiddelen te produceren die we momenteel ontwikkelen in onze pijplijn. De nieuwe fabriek geeft aan dat onze activiteiten in Oss en Nederland heel belangrijk zijn voor onze wereldwijd opererende organisatie.”
De farmaceutische fabriek is dan ook een belangrijke nieuwe schakel in de lange weg dat een geneesmiddel aflegt voordat het wereldwijd door patienten gebruikt kan worden. Al deze stappen zijn te vinden in de vestiging van Schering-Plough in Oss: van het eerste onderzoek naar een nieuw geneesmiddel in de laboratoria, naar de ontwikkeling van het kandidaatgeneesmiddel tot uiteindelijk de productie van een geregistreerd geneesmiddel.
De farmaceutische fabriek speelt ook een rol in BioConnection, een innovatief servicebedrijf dat kleine biotechnologiebedrijven kennis en capaciteit biedt voor het ontwikkelen en produceren van hun biofarmaceutische geneesmiddelen. Hiermee wordt innovatie gestimuleerd en werkgelegenheid en bedrijvigheid in de regio bevorderd. BioConnection heeft mee-geïnvesteerd in de nieuwe farmaceutische fabriek en zal 25 procent van de capaciteit van de nieuwe fabriek gaan gebruiken naast de 35 procent van de farmaceutische proeffabriek (geopend in juni 2005) die ze nu al gebruikt. BioConnection is in februari 2005 opgericht door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Stichting mibiton en N.V. Organon (tegenwoordig onderdeel van Schering-Plough), met financiering van het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Oss.

Over Schering-Plough
Schering-Plough is een innovatief farmaceutisch bedrijf, dat vanuit een wetenschappelijke basis wereldwijd actief is. Door eigen biofarmaceutisch onderzoek en door samen te werken met partners ontwikkelt Schering-Plough geneesmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren en die levens kunnen redden. Schering-Plough ontwikkelt en produceert

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen