5000 Lopers op de been tijdens SamenLoop voor Hoop-weekend

maarten-van-der-weijdenMaarten van der Weijden bezoekt alle zeven Samen Lopen
Ter ere van het 60-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding staat ht komend weekend in het teken van de SamenLoop voor Hoop. Als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker wandelen 5000 deelnemers in estafette vorm gedurende 24 uur. De deelnemers laten zich sponsoren ten bate van KWF Kankerbestrijding. Op het Samenloop terrein vinden ook vele andere fondsenwervende acties plaats. Er worden door het hele land 30.000 bezoekers verwacht.  Olympisch kampioen en ex-kankerpatient Maarten van der Weijden bezoekt alle zeven SamenLoop voor Hoop-evenementen om het vuur voor de kaarsenceremonie te ontsteken en mee te lopen met de survivors.

Bijzondere gasten
KWF Kankerbestrijding bestaat 60 jaar. Om dat te vieren zijn er komend weekend zeven SamenLopen. De verschillende SamenLoop-evenementen worden bezocht door bijzondere gasten en artiesten. Zo bezoekt Jörgen Raymann de SamenLoop in Almere, loopt marathonloper Richard Bottram mee in Valkenswaard, leest Marjan Berk voor Amstelveen, en in Hoogvliet komt ex-voetballer John de Wolf. Maarten van der Weijden loopt op alle zeven SamenLoop evenementen mee.

Programma 6/7 juni 2009
De organisatie van de verschillende SamenLoop voor Hoop evenementen is in handen van lokale vrijwilligers. Survivors (zij die kanker hebben of hebben overwonnen) lopen de openingsronde. Maarten van der Weijden verbindt de zeven SamenLopen symbolisch door het vuur aan te steken voor de kaarsenceremonie. Dit vaste onderdeel in het avondprogramma is hét moment om stil te staan bij kankerpatienten, ex-kankerpatienten en alle mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren.

Hieronder een overzicht van waar & wanneer Maarten van der Weijden de SamenLoop bezoekt:

Zaterdag 6 juni
Beesd 12.00 uur Sportpark ‘Molenzicht’, Huis Te Beestlaan 13, 4153 CE
Westland 14.00 uur Hofpark, Hoflaan 1, 2291 CT  Wateringen
Hoogvliet 16.00 uur V.V. Meeuwenplaat, Keizers-mantelweg 300, 3192 VZ
Almere 18.00 uur Atletiekvereniging AVH ’81, Estafettelaan 13, 1318 EG
Amstelveen 21.00 uurAmsterdamse Bos (bij hockeyvelden), Nieuwe Kalfjeslaan 25, 1182 AA

Zondag 7 juni
Valkenswaard 13.00 uur Sportpark Den Dries, Pastoor Heerkensdreef  6, 5552 BG
Veldhoven 15.30 uur Kempen Campus, Knegselseweg 30, 5504 NG

Samen voorop in de strijd
De SamenLoop voor Hoop-evenementen worden druk bezocht door deelnemers en vele bezoekers die samen op verschillende manieren geld in zamelen. Maar geld in zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek is niet het enige doel van de SamenLoop voor Hoop. Betrokkenheid, saamhorigheid en het vieren van het leven staan op elk evenement  centraal.

Geschiedenis SamenLoop voor Hoop
SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding. Relay for Life was vanaf dat moment een feit. Daarna is het evenement uitgegroeid tot de grootste inzamelingsactie ter wereld ten bate van de kankerbestrijding. In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger (D). Daarna volgden: Giessenburg (2007), Alphen aan de Rijn (2008), Bronckhorst (2008), Roermond (2008) en Best (2008). De financiele opbrengsten van deze SamenLopen varieerde van 30.000,- tot ruim 150.000 euro.

Voor meer informatie zie : www.samenloopvoorhoop.nl
Links: www.samenloopvoorhoop.nl