Zelfverwijzer op zaterdagavond is zuiplap of toch niet?

0
240

dronkenOp vrijdag 12 juni hield prof.dr. Guus Schrijvers een college bij managers van spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen op het OLVG te Amsterdam. Circa tachtig leidinggevende verpleegkundigen van even zoveel ziekenhuizen bevonden zich onder zijn gehoor. Hij heeft ze bemoedigend toegesproken over alle ontwikkelingen die hun te wachten staan: integratie met de huisartsenpost, digitalisering van de triage, toenemende drukte en de komst van SEH-artsen.

Hij besprak ook de kansen om het spoedzorggebruik terug te dringen. De heer Schrijvers had het over het inrichten van preventieve val-poli’s, over vroegsignalering van exacerbaties door COPD patienten en ook over het beter omgaan met alcohol in de weekeinden zodat minder personen met coma, misselijkheid en letsel zich op de SEH melden.

Met deze laatste opmerking raakte hij een open zenuw van de SEH-managers. Op zaterdagavonden zien wij alleen maar zuiplappen die wij mogen opknappen. Opmerkingen met deze strekking passeerden de revue. De heer Schrijvers wil dit fenomeen nog kwantitatief toetsen. Hij weet niet dus nu al of die zelfverwijzers op weekeinde avonden vaak dronken zijn. Maar tachtig managers vergissen zich niet allemaal tegelijk.

Vorig artikelAf van betaling per verrichting
Volgend artikelSpoedposten hebben weinig economische voordelen (3)
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.