‘Topman stal miljoenen bij thuiszorginstelling’

Array

icare-gebiedOud-topman Bart V. van de Meppelse thuiszorginstelling Icare heeft het bedrijf voor vijf tot tien miljoen euro opgelicht. Dat meldt Nova dinsdag. Het OM meldt in het televisieprogramma dat V. wordt vervolgd voor oplichting, witwassen en belastingfraude. Justitie gaat geld van hem terugeisen.De toenmalige bestuursvoorzitter zou hebben gesjoemeld met de verkoop van panden van Icare en de verkoop van een bedrijfsonderdeel. Hij moet zich vanaf oktober met twee medeverdachten verantwoorden voor de rechtbank.

Voorzitter van Abvakabo FNV Edith Snoey zegt in de uitzending dat het na eerdere incidenten in de thuiszorg nu wordt voor een parlementaire enquête naar misstanden in de thuiszorg.

In mei vorig jaar zaten V. en een medeverdachte twee weken in de cel op verdenking van aandelenfraude. Toen leek het nog om een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro te gaan, maar het OM meldt nu dat hij ‘vele malen’ meer opstreek. Hij zou ook persoonlijk hebben geprofiteerd van de verkoop van een bedrijfsonderdeel, mogelijk zo’n vijf miljoen euro. Het OM ziet dit als oplichting.

In 2000 verkocht V. zo’n dertig overtollige kantoorpanden aan een kennis. Veel van die panden werden binnen een dag met veel winst doorverkocht, waarna volgens het OM een deel van de winst werd overgemaakt naar een geheime rekening op V.’s naam in Liechtenstein. Dat is niet opgegeven aan de belastingdienst. V’s advocaat wilde niet reageren.

Icare, waar V. tussen 1998 en 2005 aan het roer stond, is een van de grotere thuiszorginstellingen. De bestuurder kreeg in 2006 een gouden handdruk van bijna een miljoen euro mee

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen