Nieuwe virusstam influenza A / H1N1 ontdekt in Brazilië

Array

virus-onderzoekIn de Braziliaanse deelstaat Sao Paulo heeft een bacteriologisch instituut een nieuwe stam van het Mexicaanse griepvirus ontdekt bij een patient uit de streek. De stam kreeg de naam A/Sao Paulo/1454/H1N1 mee, zo meldt het instituut vandaag. Het Instituut Adolfo heeft de nieuwe stam kunnen isoleren volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Of de stam aggressiever is dan het eigenlijke virus, kan nog niet gezegd worden.
Kennis van de genetische eigenschappen van de Mexicaanse griep is cruciaal voor de eventuele productie van een vaccin. Het virus besmette al 36.000 personen in 76 landen en maakte al 163 doden, luidens de laatste balans van de WHO.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen