Patiënt met Influenza A / H1N1 op intensive care in UMCG

0
279

umcgDe patient die na besmetting met H1N1 (Mexicaanse griep) op de intensive care van een ziekenhuis werd opgenomen, blijkt in het Universitair Medisch Centrum in Groningen te liggen. Dat bevestigde een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag. De man is er slecht aan toe, maar zijn situatie is stabiel. De patient werd 5 juni in het UMCG opgenomen voor klachten die niet leken op die van de Mexicaanse griep. Pas afgelopen vrijdag kwam aan het licht dat hij besmet was met het H1N1-virus.

Gedurende zijn verblijf heeft de man op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gelegen. Welke dat zijn, wil de woordvoerster niet kwijt. Volgens haar zijn alle patienten en medewerkers die in die periode met de man in aanraking zijn geweest, onderzocht op besmetting met de Mexicaanse griep. Uit die onderzoeken bleek dat geen van hen besmet is, zo meldde de zegsvrouw. Wel zijn zij nog voordat de uitslagen van de onderzoeken bekend waren, preventief behandeld met Tamiflu. Het gaat om vijftig medewerkers en acht patienten.

Sinds bekend is dat de man geveld is door het griepvirus ligt hij op een speciale quarantainekamer. Artsen en verplegend personeel mogen die kamer alleen in als ze zijn voorzien van een mondkapje, schort en handschoenen.