Eerste keurmerk BSN Zorg voor McKesson X/Care en X/Mcare ontvangen

Array

bsn_rb-iv_kleur_125McKesson Nederland B.V. heeft voor haar applicaties X/Care 8.16 en X/Mcare 3.15 uit handen van de SBV-z (Sectorale Berichten Voorziening in de zorg) het BSN Zorg Keurmerk verkregen. Hiermee is McKesson de eerste ZIS/EPD leverancier die binnen de Algemene en Academische Ziekenhuizen voor dit onderdeel gecertificeerd is.
Zoals wellicht bekend is per 1 juni 2009 het gebruik van BSN in de zorg verplicht geworden. Om aan deze verplichting te voldoen is het BSN Zorg Keurmerk in het leven geroepen. Dit keurmerk toont aan dat een zorginformatiesysteem op een juiste en gebruikersvriendelijke wijze het vaststellen van het BSN en de identiteit bij de patient ondersteunt met behulp van de BSN-diensten van de SBV-Z.

Om hieraan te voldoen moet aan de voorwaarden worden voldaan zoals beschreven in het Programma van Eisen Zorg Keurmerk.

Het gebruik van het BSN is geregeld in de Wet gebruik Burgerservicenummer in de zorg en heeft als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren door middel van betrouwbare gegevensuitwisseling. In de communicatie met externe (deel)systemen zal het BSN nummer de basis vormen. Doordat het hier een uniek identificerend nummer betreft zal het aantal fouten in de uitwisseling van patientgegevens verminderen (verhoging van de patientveiligheid), persoonsidentificatie verbeteren en zal declaratie afhandeling eenvoudiger maken.

Voor meer informatie over het BSN Zorg Keurmerk verwijzen we u naar de website van het informatiepunt BSN in de Zorg.

Bron: McKesson

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen