Kliniek ViaSana gebruikt nieuwe innovatieve koeltherapie bij kniepatiënten

Array

Sterke vermindering van pijn tijdens revalidatieproces
viasanaHet plaatsen van een knieprothese is een grote operatie en kan gepaard gaan met zwelling, bloeduitstortingen en pijn. Door de nieuwe koeltherapie worden deze zaken sterk verminderd en soms zelfs voorkomen. Ook is het kniegewricht na de operatie makkelijker te bewegen, waardoor de patienten sneller kunnen starten met het revalidatieproces.

Patienten zeer enthousiast

Hoewel het koelsysteem standaard alleen de eerste 24 uur wordt gebruikt zijn de eerste patienten dermate positief dat zij het systeem tijdens hun gehele verblijf wensen te gebruiken. Door de positieve reacties bekijkt ViaSana de mogelijkheden om de koeltherapie ook bij andere behandelingen te gebruiken zoals bij schouderoperaties, andere knieoperaties en plastisch chirurgische operaties zoals ooglidcorrecties.Gereguleerd koelen
Het grote voordeel van het koelsysteem is dat het bestaat uit een compacte koel-, verwarmingsgenerator waarbij een per graad nauwkeurig geregelde koelwatercirculatie plaatsvindt. Zo kan de temperatuur voor een bepaalde tijdsduur of zelfs continu exact op de juiste temperatuur van 15ºC ingesteld worden.

Te sterke koeling niet goed
Koelen met ijs of ijspacks kan bijwerkingen geven omdat de temperatuur niet vast te stellen is. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bij een te sterke afkoeling van onder de 15ºC het vocht niet goed wordt afgevoerd en het helingsproces verstoord wordt. Bij afkoeling tot onder de 10ºC wordt de bloeddoorstroming in de kleine bloedvaatjes dusdanig verstoord dat er geen bindweefselvorming plaatsvindt en er zelfs helemaal geen genezing plaatsvindt. Daarom moet men bij het koelen na een harde val altijd een handdoek tussen het ijs en de wond houden.

Bron: ViaSana

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen