MEE & Jeroen Bosch Ziekenhuis ontraden al lange tijd Zwemschool Benno Larue wegens vermeende ontucht

Array

meeStichting MEE raadt clienten al vijf jaar nadrukkelijk af hun kind les te laten nemen bij zwemschoolhouder Benno L, die verdacht wordt van ontucht met leerlingen. Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis adviseerde haar patienten, die daar zwemruimte huurde, al geen zwemles bij de man te nemen. Dat bevestigen woordvoerders van de politie, Stichting MEE en het ziekenhuis desgevraagd.
De stichting MEE was ook de zorginstelling, die mensen met een beperking advies en ondersteuning biedt, die in 2004 bij de politie én bij het Meldpunt Kindermishandeling melding maakte dat er ‘serieuze geruchten’ gingen over ‘ontuchtige handelingen’. Naar aanleiding van deze melding stelde de politie destijds een onderzoek in.

De 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. zit nog zeker drie maanden in voorarrest op verdenking van ontucht met bijna honderd meisjes. De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft dat woensdagmiddag bepaald, meldde een rechtbankwoordvoerster.Zorginstelling MEE regio Den Bosch sluit niet uit dat andere regio’s haar clienten wel op zwemles heeft gedaan bij zwemschool Larue. De regio Den Bosch is daar zelf in 2004 mee gestopt. Toen waren er al signalen van seksueel misbruik van verstandelijk beperkte kinderen door Benno L. Zorginstelling MEE richt zich nu vooral op de begeleiding en ondersteuning van ouders en kinderen met een beperking, die bij deze ontuchtzaak betrokken zijn. Zo kunnen ouders bij MEE regio Den Bosch terecht voor gespreksgroepen.

MEE is geschrokken van de omvang van deze zedenzaak.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er geen sprake van verkrachting geweest of van penetratie bij de slachtoffers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

4 thoughts on "MEE & Jeroen Bosch Ziekenhuis ontraden al lange tijd Zwemschool Benno Larue wegens vermeende ontucht"

  1. Naam en toenaam van de verdachte hier op Mf?
    En nog wel in de titel ook!

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ Rob

    Zo heet de zwemschool en we zijn niet de enige media die de zwemschool noemt. Bedrijven kennen geen privacy!

  3. richard oussoren

    Met verbazing lees ik dit artikel! Stichting MEE en het Jeroen Bosch ziekenhuis zouden al sinds 2004 ouders adviseren om hun kind niet bij de zwemschool Benno Larue zwemlessen te laten volgen??? Uit eigen ervaring kan ik melden dat zowel het ziekenhuis als de stichting dit WEL deden. Zwart op wit staat in verslagen van artsen dat wij vooral door moesten gaan met de zwemlessen voor onze dochter van Benno L. Kennelijk vinden de instanties het nu nodig om hun straatje schoon te vegen en nemen de media, waaronder uw website, hun uitspraken over zonder wederhoor bij ouders. Eenzijdige berichtgeving dus, die in een pijnlijke zaak als deze NIET past. Voor het juiste verhaal verwijs ik naar het artikel dat NRC Handelsblad hierover afgelopen maandag (6 juli) plaatste.

  4. Redactie Medicalfacts

    De afgelopen tijd bereiken ons berichten dat MEE niet zo helder en stellig is geweest in het afraden van de zwemlessen van Zwemschool Benno Larue en ook blijkt dat op de afdeling revalidatie van het JBZ nog altijd positieve adviezen werden gegeven om zeker door te gaan met de zwemlessen van Benno L. De stelligheid van de berichten is dus onjuist!

Comments are closed.

Recente artikelen