SOS-arts opent publiek aanval op LHV

Voorzitter Steven van Eijk van de LHV vergeleek de SOS-arts zelfs met pizzakoeriers.
dr-pizzaSOS-arts heeft na een eerste toenaderingspoging afgezien om het initiatief SOS-arts aan de LHV voor te leggen.SOS-arts zegt dat de LHV zich al hadden ingegraven voor men wist wat het inhoudelijk betekende en zich degenererend over haar Franse collegae had uitgelaten en ten tweede omdat ze pertinente onwaarheden verkondigt. Initiatienemer Arnold Verhoeven reageert omdat hij als een breekijzer werkt om de macht van dit “old boys network” te breken. “Het is een elitaire gilde. Ik kreeg van de voorzitter Steven van Eijck te horen dat wij een veredelde pizzakoerier zijn. Toen is het contact verbroken, maar in de tussentijd krijg ik steeds meer steun van de huisartsen zelf. Ook die zijn klaar met de macht van dit bolwerk.”, zo stelt Verhoeven. “De LHV laat zich goed betalen voor haar rol als belangenbehartiger.” Verder zou de LHV ook het aantal leerplaatsen bepalen en zo moedwillig een krapte op de markt in stand houden.”“Er is geen tekort aan huisartsen”, meldt het LHV. “Nederland kent een landelijke huisartsendekking. Zeven dagen per week en 24 per dag kan iemand terecht bij een huisarts.” Volgens de woordvoerder is de nieuwe doktersdienst “vooral overbodig”. Verder zal een SOS-arts niet beschikken over een EPD, zo laat de LHV weten. “En ook een reguliere arts legt huisbezoeken af, maar alleen als dat nodig is.” De LHV zegt open te staan voor de concurrentie van nieuwe spelers op de markt. De woordvoerder wil niet ingaan op de beschuldigingen van zorgondernemer Verhoeven.

Bron: SOS-arts & Zorgvisie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen