Afkicken cannabis online bij Brijder werkt

0
283

cannabisBrijder heeft onderzoek gedaan onder mensen die afkicken van cannabis met het online programma www.cannabisondercontrole.nl. De deelnemers zijn bijzonder tevreden over de behandeling en zeker over het resultaat: ze zijn minder gaan gebruiken en hebben veel minder lichamelijke en psychische klachten.

Sinds de start in januari 2008 heeft Brijder bijna 900 mensen online behandeld op het gebied van cannabisverslaving. Van de deelnemers die online afkicken van cannabis is 67% man en 33% vrouw. Het percentage vrouwen dat wordt geholpen in de reguliere zorg ligt lager, namelijk op 19%, Van alle personen die het programma hebben doorlopen is 57% jonger dan 30 jaar. De gemiddelde leeftijd is 29,5 jaar. Een overgroot deel van de deelnemers werkt of studeert. De deelnemers zijn erg tevreden over de opzet van de behandeling. Zelf bepalen wanneer je inlogt en de grote mate van privacy worden als de grote voordelen gezien van de online behandeling.

Frequente cannabisgebruikers ondervinden problemen op verschillende gebieden, zoals werk of school, doordat het concentratievermogen en het geheugen slechter werken als iemand elke dag cannabis gebruikt. Daarnaast lijden relaties en het sociale leven onder het gebruik: mensen die elke dag blowen, zijn meer op zichzelf gericht en tonen minder interesse in hun omgeving. Mensen die de behandeling hebben gevolgd, hebben aanzienlijk minder problemen op werk en school, en ook in hun sociaal leven is er sprake van positieve veranderingen.

Naast deze behandeling gericht op cannabis biedt Brijder nog vier online behandelingen: www.alcoholondercontrole.nl, www.drugsondercontrole.nl, www.rokenondercontrole.nl en www.gokkenondercontrole.nl. Inmiddels wordt 20% van de nieuwe patienten van Brijder met behulp van één van bovenstaande online behandelingen behandeld.

Brijder (www.brijder.nl), specialist in verslavingszorg, is een van de grootste aanbieders met haar ruim veertig vestigingen in Noord- en Zuid-Holland.

Bron: Brijder

Vorig artikelVisie, missie en passie
Volgend artikelKWF: Komende 3 dagen een zonkracht die hoger is dan 7
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.