Luxe privéklinieken per direct toegankelijk voor iedereen

Array

Basisverzekering vergoedt zowel behandel- als verblijfkosten van patient
u-centerMensen met een basiszorgverzekering kunnen zich vanaf nu laten behandelen in luxe privéklinieken. Zorgverzekeraars zijn verplicht zowel de verblijf- als de behandelkosten van deze klinieken te vergoeden. Dat maakt privékliniek U-Center bekend.

U-Center voldoet aan alle eisen die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisziektekostenverzekering. ‘Alle verzekeraars moeten nu zowel de behandel- als de verblijfskosten vergoeden aan de patient’, zegt Jolanda Franken directeur behandeling van U-Center. ‘Dat betekent dat nu iedereen die bij de GGZ aanklopt zich kan laten behandelen in een privékliniek, die voldoet aan de eisen van het ministerie van VWS, met alle luxe en speciale aandacht die daarbij horen.’ Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in het volwassenwordingproces van de private zorg in Nederland.Als gevolg van de erkenning van het ministerie van VWS zijn aparte afspraken over de vergoeding met verzekeringsmaatschappijen niet nodig. Dit betekent dat privéklinieken voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht bij welke verzekeringsmaatschappij de patient verzekerd is. De private zorg in Nederland heeft hiermee erkenning gekregen. ‘Behalve dat privéklinieken de gezondheidszorg in Nederland een kwaliteitsimpuls geven, dragen ze ook bij aan de oplossing van een ander maatschappelijk probleem: de lange wachtlijsten,’ zegt Franken. ‘Nu private zorg volledig door de zorgverzekering wordt vergoed, zullen de wachtlijsten in de zorg gaan afnemen.’

Over U-Center
U-Center is de eerste luxe privékliniek in Nederland voor professionele behandeling én nazorg van mensen met een depressie, verslaving (alcohol, drugs, medicatie, gokken), angsten, burnout en/of trauma. De (BIG-geregistreerde) staf van U-center biedt een breed scala aan korte maar intensieve behandelingen. De samenwerking met de Faculteit Psychologie van Maastricht University levert U-center de nieuwste internationale wetenschappelijke inzichten. De ligging van de luxe accommodatie -in het Zuid-Limburgse heuvelland- garandeert herstelbevorderende rust en de vereiste privacy.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen