België gaat het influenza A H1N1-vaccin gratis verstrekken

griepvirusIn de herfst zal Belgie het nieuwe griep vaccin gratis beschikbaar stellen. Het vaccin moet bescherming bieden tegen het Mexicaanse griep-virus A/H1N1. Het vaccin is bestemd voor alle Belgen die het meest worden blootgesteld aan het virus. Dat meldt minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. Tot nu toe raakten al 51 Belgen besmet met het virus. De Belgische autoriteiten onderhandelen momenteel met verschillende farmabedrijven die vaccins tegen H1N1 hebben ontwikkeld. Wanneer het vaccin op de markt komt, zullen eerst de risicogroepen ingeent worden. Jongeren, die zichtbaar meer getroffen worden, zullen daar zeker deel van uitmaken”, beklemtoont de minister. Onkelinx heeft al lang budgetten voorzien om voorraden vaccins aan te kopen.
Bron : De Morgen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen