Bio-informatici in Nature News

Array

nature-news1In Nature, het belangrijkste wetenschappelijk tijdschrift ter wereld, staat deze week in de rubriek News een artikel over onderzoek van de bio-informatici prof.dr. Gert Vriend en aio drs. Robbie Joosten. Zij zijn verbonden aan het Centre for Molecular and Biomolecular Informatics (CMBI) van het UMC St Radboud.Vriend en Joosten hebben software ontwikkeld die bijdraagt aan verbetering van de kwaliteit van de Digitale Protein Data Bank (PDB), waarin sinds 1971 de driedimensionale structuur van bijna 53.000 eiwitten en nucleïnezuren opgeslagen wordt. Niet alle informatie die in de databank staat, is nog up-to-date. Vriend en Joosten hebben software ontwikkeld waarmee ze een groot deel van de eiwitstructuren in de databank hebben geanalyseerd. Ook hebben ze voorstellen gedaan voor verbeterde versies. Het CMBI screent nu wekelijks de nieuwe informatie die aan de PDB wordt aangeboden op onjuistheden. De aandacht van de Natureredactie voor het onderzoek van Vriend en Joosten is een belangrijke blijk van wetenschappelijke waardering voor het werk van het CMBI.

Lees het volledige artikel.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen