Positief advies eerste ‘advanced therapy’ geneesmiddel

Array

kraakbeencellenChondroCelect is het eerste ‘advanced therapy’ geneesmiddel waarvoor door het Europese geneesmiddelenbureau EMEA een positief advies is gegeven.Nadat eerder een positief advies was gegeven door het Committee for Advanced Therapies (CAT), waarin ook het CBG is vertegenwoordigd, besloot ook het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) voor te stellen het middel te aanvaarden.

ChondroCelect is een geneesmiddel op celbasis dat bestaat uit kraakbeenvormende cellen van de patient die buiten het lichaam worden opgekweekt. Na terugplaatsing in het lichaam kunnen kraakbeendefecten in de knie worden hersteld.

ChondroCelect is het eerste product dat profiteert van de nieuwe wettelijke en regulatoire mogelijkheden om geavanceerde geneesmiddelen te registreren. De regeling is in het leven geroepen om vrij verkeer van geavanceerde technologie in de Europese Unie mogelijk te maken en beschikbaar te stellen aan patienten.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen