Tergooiziekenhuizen start reumatologisch spreekuur in Weesp

Array

tergooiziekenhuizenMet ingang van 1 juli start Tergooiziekenhuizen een reumatologisch spreekuur op de buitenpolikliniek in Weesp. Dit spreekuur is bedoeld voor patienten met alle vormen van reumatologische klachten en vindt plaats op vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. Met de nieuwe polikliniek voorziet het ziekenhuis in de groeiende behoefte van patienten om voor hun zorg dichter bij huis terecht te kunnen.

Op het reumatologisch spreekuur in Weesp zal Marita Nabibux, reumatoloog in Tergooiziekenhuizen, de patienten ontvangen. Naast haar polikliniek in Weesp blijft ze ook spreekuur houden op de locaties Blaricum en Hilversum. Patienten kunnen op het reumatologisch spreekuur in Weesp terecht voor een eerste polibezoek en controlebezoeken. Als er een foto gemaakt moet worden of als uitgebreid vervolgonderzoek nodig is, gebeurt dit op locatie Blaricum. Eventueel kan hier dan een controlebezoek aan gekoppeld worden, zodat de patient niet onnodig hoeft te reizen. Voor de spreekuren geldt geen wachtlijst, patienten kunnen er direct terecht.

Inwoners uit Weesp en omgeving kunnen in het gezondheidscentrum in Weesp al enkele jaren verschillende poliklinieken van Tergooiziekenhuizen bezoeken. Zo zijn er spreekuren voor de specialismen Cardiologie, Dermatologie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Chirurgie, KNO en Geriatrie. Bovendien kunnen patienten in het gezondheidscentrum in Weesp dagelijks terecht om bloed af te laten nemen. Het gezondheidscentrum is verbonden is met het digitale ziekenhuissysteem, zodat artsen in Weesp en het ziekenhuis over en weer meteen inzicht hebben in bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen en röntgenfoto’s die eerder in het ziekenhuis gemaakt zijn. Dat is snel en veilig.

Marita Nabibux heeft haar opleiding reumatologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gevolgd. Zij houdt zich bezig met de behandeling van reumatologie in de breedste zin van het woord. Daarnaast heeft zij aan de Vrije Universiteit veel ervaring opgedaan met de behandeling van Systemische Lupus Erythematosus (SLE), een chronische auto-immuunziekte die verschillende organen kan aantasten. Zij begint maandag 20 oktober en zal van maandag tot en met donderdag praktijk houden op locatie Blaricum en op vrijdag werkzaam zijn op locatie Hilversum. De komst van Marita Nabibux maakt het mogelijk dat de wachttijden op locatie Blaricum worden teruggedrongen.

Patienten kunnen zich na verwijzing door de huisarts, verpleeghuisarts of specialist aanmelden voor het reumatologisch spreekuur via de poli Reumatologie Blaricum, tel. (035) 539 19 69. Het adres van de buitenpoli is: Hugo de Grootlaan 30 b, 1381 DE Weesp.

Bron:www.tergooiziekenhuizen.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen