Multimedia aan ziekenhuisbed

Array

aardbol1TV kijken, radio luisteren, bellen en internetten, vanaf dinsdag 7 juli kunnen patienten dat allemaal, en meer, vanuit het ziekenhuisbed. In het UMC Utrecht wordt dan namelijk het infotainment systeem feestelijk geopend in het bijzijn van Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur Universitair Medisch Centrum Utrecht en Manuel Venderbosch, presentator van het TV programma afslag UMC Utrecht.

Voordelen
“Met één druk op de knop heeft de patient de wereld nu binnen handbereik” zo vat Jan Kimpen de voordelen van het infotainment systeem voor de patient kernachtig samen. Met het infotainment systeem wil het UMC Utrecht zorgen dat de overgang van thuis naar het ziekenhuis voor patienten zo soepel mogelijk verloopt. Het haalt de buitenwereld binnen waardoor de patient zich minder geïsoleerd voelt van het vertrouwde, sociale netwerk thuis.
“Het is een nieuwe en logische stap naar een meer patientgerichte zorgomgeving. Hierbij staan gastvrijheid en hoogstaande zorg centraal ” aldus de voorzitter RvB.

Gebruiksgemak
Het infotainment systeem bestaat uit een goed leesbaar touch screen dat met een vinger bediend kan worden. Zo nodig kan gebruik worden gemaakt van een toetsenbord en natuurlijk is het systeem ook uitgerust met een telefoonhoorn. Het hoofdmenu is overzichtelijk ingedeeld en bestaat uit drie hoofdonderwerpen; contact, ontspanning en informatie.

Gratis dienst
Het UMC Utrecht onderscheidt zich van andere ziekenhuizen door het infotainment systeem aan te bieden bij alle 818 bedden in het ziekenhuis. De diensten worden gratis aangeboden met uitzondering van bellen met mobiele nummers en het buitenland.

Toekomst
Behalve ontspanning en informatie biedt het infotainment systeem op termijn ook tal van voorlichtings- en communicatiemogelijkheden. Zo kan de patient betrokken worden bij het zorgproces door de mogelijkheid te bieden om het eigen elektronisch patientendossier in te zien. Ook het uitkiezen van je ontbijt, lunch of diner en het inzien van de catalogus van de patientenbibliotheek behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie:
UMC Utrecht
afdeling patientenservice

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen