Bouwsteentjes: Energie- en eiwitverrijkte gebakjes in de varianten ‘aardbei’ en ‘banaan’ tegen ondervoeding

De lekkerste SNAQ tegen ondervoeding
bouwsteentjes-aardbeien-dsOndervoeding blijft een groot probleem binnen alle segmenten van zorg: in het ziekenhuis,
de overige zorginstellingen en de thuiszorg. Daarom is screening op ondervoeding ook in 2009 een prestatie-indicator voor ziekenhuizen. Een meetinstrument voor vroegtijdige herkenning en behandeling van ondervoeding is de SNAQ (Short Nutricial Assessment Questionnaire). Op basis van de score krijgen mensen die ongewenst afvallen tussendoortjes aangeboden die rijk zijn aan energie en eiwit. Zieke mensen hebben vaak geen trek in eten, terwijl zij juist extra voedingsstoffen nodig hebben om in een goede conditie te geraken. Voor die mensen is het het Bouwsteentje ontwikkeld, een energie- en eiwitverrijkt gebakje dat de eetlust opwekt en herstel bevordert. Het Bouwsteentje is een lekker en verantwoord tussendoortje dat bijdraagt aan de opbouw van een gezonde voedingstoestand. Het is zeer luchtig cakegebak met een zachte romige vulling en extra verrijkt met hoogwaardig eiwit, voedingsvezels, spoorelementen, vitamines en koolhydraten.

De gebakjes wegen circa 55 gram en zijn er in de smaken ‘banaan’ en ‘aardbei’. Beide varianten zijn verrassend lekker en een welkome aanvulling op uw SNAQ-assortiment. U kunt het Bouwsteentje serveren als nagerecht of als traktatie bij de koffie.

Download hier de voedingswaardes en de productdeclaraties van de Bouwsteentjes.

Bouwsteentje Aardbei

Bouwsteentje Banaan
Aardbei
banaan

Het Bouwsteentje is een dieetproduct dat er uitziet als een gewoon gebakje en zo smaakt het ook.
Het staat voor gezelligheid en gastvrijheid, maar pakt tegelijkertijd de ondervoeding aan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen