Orbis is zeer verheugd dat de CZ groep bereid is om mee te financieren

orbis1Zorgvisie heeft vandaag een artikel gepubliceerd naar aanleiding van de mededeling van bestuursvoorzitter Mike Leers van CZ over de mogelijke samenwerking tussen Orbis en Atrium MC. Dit is voor dagblad De Limburger waarschijnlijk reden om hier aandacht aan te schenken in krant van zaterdag 11 juli. Inmiddels hebben Eke Zijlstra (voorzitter RvB Atrium MC) en Cees Sterk (voorzitter RvB Orbis) de volgende verklaring afgelegd:

“De Raad van Bestuur van Orbis is zeer verheugd dat de CZ groep bereid is om mee te financieren. Hiermee komt de financiering van het sociaal plan weer een stap dichterbij.

De voorwaarden, waar naar verwezen wordt in het artikel van Zorgvisie waren een eerste insteek van CZ maar zijn inmiddels achterhaald. Met name de opmerkingen over de overname en het onder curatele stellen van Orbis door het Atrium, en het inleveren van 200 bedden door het Atrium zijn niet meer aan de orde. Op dit moment vindt er intensief overleg plaats met de CZ groep. Dit heeft geleid tot een forse bijstelling ten opzichte van het bericht van Zorgvisie. De gesprekken tussen Orbis, Atrium en CZ vinden op dit moment plaats op basis van gelijkwaardigheid.”

In de loop van de komende weken wordt er meer duidelijkheid verwacht over het resultaat van de gesprekken.

Raad van Bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern
Raad van Bestuur Atrium MC

Bron: Orbis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen