Verbouwde poliklinieken voor Erasmus MC – Daniel den Hoed

Array

ddhk_poli_scanner2009-07Het Erasmus MC – Daniel den Hoed Oncologisch Centrum beschikt vanaf vrijdag 10 juli over een compleet vernieuwde entree en polikliniek. De ongeveer 100.000 patienten die jaarlijks de poli bezoeken, kunnen voortaan wachten in een aangename ruimte, kunnen gemakkelijker de weg vinden en krijgen meer privacy en rust aan de afsprakenbalies.

Kleurrijk
Na de verbouwing, die een half jaar heeft geduurd,  moet een bezoek aan het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk zijn. De wachtruimtes zijn geheel vernieuwd en ingericht met kleurrijke en comfortabele zitmeubels. Patienten kunnen kiezen of ze op een bank of een stoel gaan zitten of aanschuiven aan een leestafel. Ook is het rustiger geworden in de wachtruimtes doordat de 7 balies, waar een druk patientenverkeer plaatsvond, zijn verhuisd. Patienten kunnen nu terecht bij 2 grote balies in de hal van de poliklinieken.

Grote voordelen zijn dat mensen in één oogopslag kunnen zien waar zij moeten zijn én meer bewegingsvrijheid krijgen. Het is niet langer nodig om in de buurt van de dokterskamer te wachten. Patienten kunnen op meerdere plekken via beeldschermen volgen of ze bijna aan de beurt zijn of dat het spreekuur uitloopt. ‘Ze kunnen rustig een rondje lopen of wat te drinken halen. In de grote wachtruimtes zijn koffieautomaten geplaatst en zijn koffie en thee voortaan gratis’, zegt Gerrie van Nierop, unithoofd Ambulante zorg.

Tijdschriften
Voor patienten van ‘de Daniel’ is het belangrijk dat een bezoek aan de poli zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Van Nierop: ‘Sommige mensen komen hier meerdere keren per week. Daarom houden we er bijvoorbeeld ook rekening mee dat de tijdschriften vaker worden vernieuwd.’

De balies waar de patienten zich melden en waar ze afspraken maken zijn patientvriendelijker. De plekken zijn minder gehorig dan voorheen en er zijn zitplaatsen. Gesprekken tussen baliemedewerkers en patienten kunnen in alle rust plaatsvinden. Ze worden bijvoorbeeld niet meer verstoord door telefoontjes van buitenaf.  Bellers die een afspraak willen verzetten komen voortaan op een andere plek binnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen